ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ «Θάθελα αυτήν την μνήμη να την πω» Παρουσίαση δίσκου

Την Πέμπτη 26 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στον Ιανό με πολύ μεγάλη επιτυχία και συγκίνηση η παρουσίαση δίσκου και συνέντευξη τύπου του μουσικού έργου «Θάθελα αυτήν την μνήμη να την πω» σε ποίηση Κ.Π.Καβάφη.

Μουσική στα ποιήματα, ποιήματα στη μουσική. Ο σπουδαίος διεθνους φημης πιανιστας και συνθετης ,Στέφανος Κορκολής παρουσίασε μελοποιημένη ποίηση και μουσικά «στιγμιότυπα» της ζωής του οικουμενικου Καβάφη με τη μοναδική ερμηνεία της Σοφίας Μανουσάκη!

Η νέα δισκογραφική δουλειά παρουσιάστηκε ζωντανά και μάγεψε τους παρευρισκομένους για την ευρεσιτεχνία του συνθέτη στο να μετατρέψει ποιήματα – πολιτισμικούς σταθμούς στη λογοτεχνική και ποιητική μας ιστορία σε τραγούδια. Με τρόπο μοναδικό ο Στέφανος Κορκολής καταφέρνει να προσφέρει ένα κεφάλαιο σε όλους μας!

Στην παρουσίαση – συναυλία , παρευρέθηκαν σπουδαίες προσωπικότητες, όπως ο Μάνος Ελευθερίου, ο Γιώργος Μονεμβασίτης, ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, η Μαρία Στασινόπουλου ο Γιώργος Χρονάς ,Βαγγέλης Χρονης ,Μίμης Ανδρουλάκης και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι των τεχνών και των γραμμάτων, όπως επίσης και διακεκριμμένοι δημοσιογράφοι.

Η νέα δισκογραφική δουλειά κυκλοφορεί από την Panik Oxygen σε όλα τα δισκοπωλεία και ψηφιακά καταστήματα

Ήρθε απρόσμενα αυτή η μαγική στιγμή, που ο τεράστιος ποιητής μίλησε στον μεγάλο συνθέτη. Και προέκυψε ένα μουσικό έργο, που μοιάζει να γράφτηκε συγχρόνως με τα αριστουργηματικά ποιήματα. Μόνο ο χρόνος γραφής τα χωρίζει, αλλά σε αυτή την περίπτωση, ο χρόνος δεν έχει καμία σημασία. Μουσική στα ποιήματα, ποιήματα στη μουσική. Μία σύμπραξη με σύμμαχο την τέχνη. Η τέχνη ένωσε τους δύο καλλιτέχνες για πάντα. Και όλοι όσοι αγκάλιασαν το έργο αυτό, κατάλαβαν την δύναμη της σύμπραξης αυτής. Ένα κεφάλαιο για όλους εμάς.

Το έργο αυτό παρουσιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο, με τεράστια επιτυχία, στην ‘Όπερα του Καΐρου και στην Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, στα πλαίσια των «Καβαφείων 2017».