Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Οι συνταγές που μας προτείνει αυτή την εβδομάδα

Η αγαπημένη μας σεφ, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, καθημερινά μπαίνει στην πολύχρωμη κουζίνα της και μας προτρέπει να μοιράζουμε την αγάπη μας μέσα από το φαγητό. Από τη Δευτέρα 4 έως την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου στις 13.15 είναι «Ώρα για Φαγητό» στον ΣΚΑΪ.

Εναλλακτικές συνταγές για όλους, προτάσεις για τη διατροφή των παιδιών μας, καλεσμένοι που έχουν κάτι λαχταριστό να μας πουν, μαγειρικά ταξίδια σε όλο τον κόσμο και εύκολα πιάτα για όλες τις ώρες της ημέρας.

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου – Διατροφή & Ευεξία: Η Αργυρώ ξεκινάει τη νέα εβδομάδα με αγαπημένες comfort συνταγές, αλλά με εναλλακτικό τρόπο για να τρώμε χωρίς άγχος και τύψεις. Παρέα με τον διαιτολόγο, Κωνσταντίνο Χαρδαβέλλα, φτιάχνει μία διαφορετική μακαρονάδα, vegan alfredo με φυτικά μπιφτέκια. Συνεχίζει με μπακαλιάρο πανέ με πουρέ αρακά, ιδανική συνταγή για να βάλουμε το ψάρι στη διατροφή των παιδιών μας και ολοκληρώνει το σημερινό επεισόδιο με αλμυρά soft cookies λαχανικών, ένα διαφορετικό υγιεινό σνακ για όλες τις ώρες.

Τρίτη 5 Οκτωβρίου – Κλασικά & Αγαπημένα, Το Δικό σας Φαγητό: Η σημερινή μέρα έχει αγαπημένα τοπικά πιάτα αλλά και συνταγή που ζήτησαν οι τηλεθεατές μέσα από τα social media. Η αγαπημένη μας σεφ ξεκινάει με ένα γλυκό με ιστορία και βαθιά γεύση, όπως το ραβανί Νάξου. Σιροπιαστό με άρωμα λεμονιού και βανίλιας. Στη συνέχεια, φτιάχνει σπιτικό γύρο ντονέρ, που θα λατρέψουμε όλοι. Για το τέλος, η πρόταση είναι αλμυρό κέρασμα με ελληνική γεύση: τάρτα τραγανής σφολιάτας.

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου – Ώρα για Παρέα, Ethnic Συνταγές: Σήμερα “ετοιμάζουμε βαλίτσες”, ταξιδεύουμε στην Ιταλία και φτιάχνουμε αφράτα και βελούδινα νιόκι πατάτας. Στη συνέχεια, παρέα με τον δημιουργικό pastry chef, Ευγένιο Βαρδακαστάνη, φτιάχνουμε ginger cookies με σοκολάτα και φανταστικά αρώματα. Μετά την Ιταλία, σειρά έχει ένα ταξίδι στην Άπω Ανατολή και η Αργυρώ φτιάχνει σούπα ράμεν. Την αγαπημένη σούπα των Ιαπώνων που έχει κατακτήσει τους καλοφαγάδες όλου του κόσμου.

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου – Ώρα για Γλυκό: Είναι Ώρα για Γλυκό, με εκπληκτική συνταγή για αρχή: φανταστικό monkey bread, με σοκολάτα και καραμέλα κανέλας. Ακολουθεί μια εύκολη, αλλά με όλη τη γεύση που αγαπάμε, κλασική και αγαπημένη κις λορέν που μπορούμε να απολαμβάνουμε όλες τις ώρες τις ημέρας. Τέλος, φτιάχνουμε ζουμερές κοτολέτες με μανιτάρια, ένα εύκολο, γρήγορα και υγιεινό φαγητό που θα μας κλέψει την καρδιά.

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου – Ώρα για Μενού: Σήμερα, η Αργυρώ ετοιμάζει ένα πλήρες μενού, με ρίζες στην ελληνική γαστριμαργική παράδοση. Ξεκινάει με παραδοσιακές τραβηχτές Μάνης, πίτες που γίνονται με μοναδική τεχνική και τις σερβίρουν σε κάθε σπίτι όταν θέλουν να σε περιποιηθούν. Συνεχίζει με ένα αλμυρό ελληνικό τζιζκέικ που γίνεται με απλά υλικά και κλείνει με λαχταριστό ρυζόγαλο σοκολάτας.

ΩΡΑ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ
Δευτέρα έως Παρασκευή στις 13.15 στον ΣΚΑΪ